Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetKuulokojeiden puhdistus ja kotihuolto – miksi se on niin tärkeää?

Takaisin
Kaikkien erilaisten kuulokojeiden puhdistus on tärkeää: korvantauskojeet korvakappaleella eli tippikojeet ja kuulokojeet  sekä yksilölliset korvakäytäväkojeet. Puhditustarvike, tippi ja väliletkujen tuoteikonit.

Kuulokojeiden puhdistus ja kotihuolto ovat sinun vastuullasi

Kuulokojeiden puhdistus ja säännöllinen kotihuolto on tärkeää, mutta lisäksi myös kuulotarvikkeet ja niiden säännöllinen vaihtaminen ovat erittäin oleellisia asioita kuulokojeiden kotihuollossa. Kuulokojeen käyttäjänä sinun on hyvä opetella heti alusta asti rutiinit, jotka kuuluvat säännölliseen kuulokojeittesi kotihuoltoon ja puhtaanapitoon. On erityisen tärkeää, että kojeet ovat puhtaat ja kuivat, jotta ne toimivat moitteettomasti.

Kuulokojeiden puhdistus ja kuivaus sekä kuulotarvikkeiden säännöllinen vaihtaminen ovat tärkeitä useista syistä:

  1. Toimintavarmuus ja parempi äänenlaatu: Liiallinen kosteus tai korvavaha voi vahingoittaa kuulokojeen elektronisia osia ja heikentää niiden toimintaa. Kuivaustarvikkeet auttavat poistamaan kosteuden kojeesta ja mahdollisesta korvakappaleesta. Puhdistustarvikkeet taas auttavat poistamaan korvavahan ja muut epäpuhtaudet. Kun kuulokojeet ovat puhtaat ja kuivat, voi myös äänenlaatu parantua
  2. Käyttöikä: Säännöllisesti suoritettu kotihuolto voi pidentää kuulokojeen käyttöikää. Puhdistus ja kuivaus voi myös vähentää korjauskäyntien tarvetta ja uusien kojeiden tarvetta.
  3. Mukavuus: Puhtaat ja kuivat kuulokojeet on mukavampi asettaa paikoilleen ja niitä on miellyttävämpää käyttää. Kojeiden puhtaus on myös hyväksi korvien herkälle iholle.
  4. Hygienia: Kuulokojeet keräävät korvakäytävän luonnollisia eritteitä, kuten korvavahaa ja hikeä. Säännöllinen kuulokojeiden puhdistus auttaa pitämään kojeet puhtaina ja hygieenisinä sekä vähentää korviesi tulehdusriskiä.

Huolehtimalla kuulokojeistasi pidät samalla siis huolta myös omasta terveydestäsi. Kun kuulokojeet ovat puhtaat ja kuivat sekä toimivat ilman ongelmia, pysyt paremmin yhteydessä läheistesi kanssa ja aivosi saavat käyttöönsä kaikki tärkeät ympäristösi äänet sekä tarvittavan tuen.

9 vinkkiä kuulokojeiden puhdistukseen
  1. Kuulokojeen käsittely kannattaa suorittaa pehmeän pinnan yläpuolella, jotta kuulokoje ei vahingoitu, mikäli se putoaa käsistä.
  2. Käytä kertakäyttöisiä suojakäsineitä puhdistaessasi kuulokojeitasi.
  3. Suosittelemme varmuuden vuoksi poistamaan pariston kojeista ennen puhdistusta, jotta se ei esimerkiksi kastu vahingossa (ladattavien kojeiden akkua ei saa poistaa kojeista – ladattavien kojeiden akkukotelon tulee olla aina suljettuna).
  4. Vältä puhdistaessa runsaan veden käyttöä, ettei vettä pääse kuulokojeen sisään vahingoittamaan koneistoa ja paristoa tai akkua.
  5. Mikäli käytät korvantauskojeita (BTE) tai tippikojeita (RIC, RIE, RITE), puhdista kuulokojeen pinta kostealla puhdistuspyyhkeellä, paperilla tai nukkaamattomalla kangasliinalla, joka ei sisällä alkoholia tai muita voimakkaita kemikaaleja. Edellä mainittujen kuulokojeiden pinta on vettähylkivä, mutta ei kestä voimakkaita kemikaaleja, kuten alkoholia.
  6. Yksilöllisesti valmistettujen korvakäytäväkojeiden (IIC, CIC, ITC, ITE) pinta on lakattu, joten niiden pinnan voi puhdistaa kostealla puhdistuspyyhkeellä, paperilla tai nukkaamattomalla kangasliinalla, joka sisältää desinfioivaa tai alkoholipitoista puhdistusainetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vahvasti antiseptiset puhdistusaineet voivat ärsyttää korvakäytävän herkkää ihoa.
  7. Kaikkien kojetyyppien pintoja puhdistaessa puhdistuspyyhkeen, paperin tai nukkaamattoman kangasliinan voi kostuttaa myös hyvin miedoksi tehdyllä saippuavesiliuoksella pelkän veden sijaan.
  8. Kun olet valmis kuulokojeiden puhdistuksen kanssa, heitä kertakäyttöiset suojakäsineet roskiin, pese kätesi huolellisesti saippualla ja vedellä ja puhdista kädet vielä lopuksi desinfioivalla käsihuuhteella.
  9. Anna puhdistettujen kuulokojeittesi kuivua huoneenlämmössä noin tunnin (1 h) ajan ennen kuin otat niitä uudelleen käyttöön. Käytä kuulokojeiden kuivaamisessa apuna aina ainoastaan kuulokojeiden kuivaamiseen tarkoitettuja tuotteita, kuten kuivauslaitetta tai kuivaustabletteja.

Mikäli kaipaat yksityiskohtaisempia ohjeita kotihuoltoon juuri sinun käyttämällesi kuulokojetyypille, tutustu näihin linkkeihin:

Vinkit korvantauskojeen (BTE) kotihuoltoon.

Vinkit kuuloke korvassa -kojeen eli tippikojeen (RIC, RIE, RITE) kotihuoltoon.

Vinkit korvakäytäväkojeen (ITC, CIC, ITE, IIC) kotihuoltoon.

Kuulotarvike – Miten voimme auttaa?

Mikäli et löytänyt etsimääsi, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haku