Hyppää sisältöön

Asiakaspalvelu & OhjeetLadattavien kuulokojeiden kotihuolto ja puhdistus

Takaisin

Ladattavien kuulokojeiden kotihuolto – mitä tulee huomioida?

Nykyään markkinoilta löytyy useita kuulokojemalleja. Mallit eroavat toisistaan muun muassa ulkonäön ja toiminnallisuuksien osalta, minkä lisäksi eroa voi olla myös sillä, mitä kuulokoje käyttää virtalähteenään. Paristot ovat pitkään olleet yleisin kuulokojeiden virtalähde, mutta niiden rinnalle markkinoille on tullut myös akkukäyttöisiä ladattavia kuulokojeita. Paristokäyttöisten kojeiden kotihuolto on tärkeää, mutta yhtä lailla tärkeää on myös ladattavien kuulokojeiden kotihuolto.

Ladattavien kuulokojeiden kotihuolto ja puhdistus tapahtuu pitkälti samoilla tavoilla ja samoja tarvikkeita käyttäen kuin paristokäyttöisten kojeiden. Ladattavien kuulokojeiden kotihuollossa ja puhdistuksessa on kuitenkin joitain asioita, joita on tärkeää huomioida verrattuna paristokäyttöisiin kojeisiin. Ladattavien kuulokojeiden kanssa on esimerkiksi tärkeää muistaa myös latauslaitteen säännöllinen puhdistus. Lisäksi ladattavien kuulokojeiden kohdalla on hyvä kiinnittää erityistä huomiota kojeiden kuivaamiseen, sillä niiden akkukoteloa ei voi avata kuivaamista varten.

Ladattavien kuulokojeiden kotihuolto ja puhdistus – yleisiä ohjeita:
  • Ladattavien kuulokojeiden hoidossa ja puhdistuksessa on tärkeää huomioida, että niissä on kiinteästi asennettu litiumioniakku. Akkukoteloa ei kuulu koskaan yrittää avata itse, vaan sen kuuluu olla kiinni sekä puhdistaessa että kuivatessa kuulokojetta. Joissain ladattavissa kuulokojeissa akkukotelo ei ole ollenkaan havaittavissa.
  • Ladattavan kuulokojeen akkua ei saa koskaan yrittää vaihtaa itse. Jos vaihto on tarpeen, ota yhteyttä kuulokojeen hankintapaikkaan.
  • Kuulokojeita ei saa koskaan pestä vedessä tai upottaa veteen tai muuhun nesteeseen. Vältä puhdistaessa runsaan veden käyttöä, ettei vettä pääse kuulokojeen sisään vahingoittamaan koneistoa ja akkua.
  • Puhdista kuulokojeen pinnat kuivalla tai hieman vedellä kostutetulla puhdistusliinalla, kostealla puhdistuspyyhkeellä, paperilla tai nukkaamattomalla kangasliinalla. Älä käytä alkoholia tai muita voimakkaita kemikaaleja. Kuulokojeiden pinta on vettähylkivä, mutta ei kestä kemikaaleja, kuten alkoholia.
  • Kuivaa kuulokoje erityisesti kuulokojeiden kuivaukseen tarkoitetulla kuivauslaitteella tai kuivaustablettien avulla. Kuivaustarve riippuu yksilöllisistä tekijöistä, kuten käyttöympäristön kosteudesta ja käyttäjän hikoilusta, mutta suorittamalla kuivauksen päivittäin varmistat, ettei kosteus häiritse kojeen toimintaa.
  • Kun ladattavia kuulokojeita ei käytetä, paras paikka niiden säilyttämiselle on latauslaite.
  • Jotta kuulokojeiden ladattava akku kestää mahdollisimman pitkään, älä altista kuulokojeita voimakkaalle kuumuudelle esimerkiksi jättämällä niitä aurinkoon ikkunalle tai autoon, vaikka ne olisivat latauslaitteen sisällä.
  • Ennen kuin laitat kuulokojeet pois käytöstä tai säilöön pidemmäksi aikaa (yli kolmen kuukauden ajaksi), lataa kuulokojeiden akut täyteen ja kytke kojeet sitten pois päältä – tämä auttaa ylläpitämään akkujen kuntoa. Jos et käytä kuulokojeita pitkään aikaan, on tärkeää huomioida, että ladattavien akkujen suojaamiseksi ne täytyy ladata täyteen kuuden kuukauden välein. Jos varastoitua kuulokojetta ei ole ladattu yli kuuteen kuukauteen, ladattava akku täytyy mahdollisesti vaihtaa.
  • Katso tarvittaessa tarkempia ohjeita oman kuulokojeesi kokonaisvaltaiseen puhdistukseen, sen eri tarvikkeiden valikoimaan ja kotihuoltoon oman kojeesi käyttöohjeista tai pyydä neuvoa kuuloalan ammattilaiselta. Löydät tarkempia kojemallikohtaisia puhdistus- ja kotihuolto-ohjeita myös verkkosivujemme ”Vinkit kuulokojeiden puhdistukseen” -osiosta. Jätä sieltä katsoessa kuitenkin huomioimatta paristoihin liittyvät maininnat.
Ladattavien kuulokojeiden latauslaitteen kotihuolto ja puhdistus – Yleisiä ohjeita
  • Käytä ladattavien kuulokojeiden lataamiseen aina ainoastaan kyseisten kuulokojeiden mukana toimitettua latauslaitetta tai sellaista latauslaitetta, jonka on erikseen ilmoitettu olevan yhteensopiva kyseisten kuulokojeiden kanssa.
  • Älä koskaan laita latauslaitteen latausportteihin mitään muuta kuin kuulokojeet.
  • Aina ennen latauslaitteen käyttöä on varmistettava, että kuulokojeet sekä latauslaite ovat puhtaat ja kuivat.
  • Latauslaite tulee irrottaa verkkovirrasta aina ennen sen puhdistamista
  • Varmista, että latauslaitteen latausportit ovat puhtaat ja kuivat. Käytä latauslaitteen pintojen ja latausporttien puhdistamiseen ainoastaan kuivaa nukkaamatonta liinaa. Älä käytä puhdistukseen vettä, puhdistusaineita tai muita esineitä, kuten pumpulipuikkoa, josta voi irrota nukkaa.
  • Kuulokojeiden latauslaitetta tulee säilyttää kuivassa paikassa, esimerkiksi makuuhuoneessa.
  • Säilytä latauslaitetta aina ympäristössä, jossa lämpötila on +15 – +35 °C. Latauslaitetta ei saa koskaan altistaa voimakkaalle kuumuudelle. Älä myöskään koskaan säilytä sitä paikassa, jossa se altistuu suoralle auringonvalolle.
  • Jos aiot siirtää latauslaitteen paikasta toiseen, varmista ensin, että virtajohto on irrotettu pistorasiasta.
Kuulotarvike – Miten voimme auttaa?

Mikäli et löytänyt etsimääsi, voit aina ottaa meihin yhteyttä.

Haku