Ostoskori on tyhjä.
Tuotteisiin liittyvät usein kysytyt kysymykset (UKK)
Löydä Kuulotarvikkeen tuotteisiin ja niiden käyttöön liittyvät usein kysytyt kysymykset ja vastaukset.
Paristojen valinta (UKK)
Kuulokojeesi käyttämä paristokoko riippuu kuulokojeen mallista. Eri malliset kuulokojeet toimivat eri kokoisilla paristoilla. Kuulotarvikkeen kuulokojeparistot ovat ilma-sinkkiparistoja, jotka sopivat kaikkien eri valmistajien kuulokojeiden virtalähteiksi. Esim. Oticon, Bernafon, Widex, Phonak, Resound, Beltone, Siemens jne.
Mikäli olet epävarma pariston oikeasta koosta, voit tarkistaa asian kuulokojeesi käyttöohjeesta. Voit pyytää kuulontutkijaasi tai läheistäsi kirjaamaan puolestasi ylös muistilapulle paitsi käyttämäsi paristokoon myös muut kuulokojeidesi vaihdettavat tarvikkeet esim. tipit ja vahasuojat sekä tarvittavat puhdistustarvikkeet, jolloin kuulotarvikkeiden tilaaminen on helppoa ja huoletonta. Näin voit olla varma, että sinulla aina saatavilla oikean kokoisia paristoja ja vältyt turhalta palauttamiselta ja odottelulta.
Helpoin tapa tunnistaa kuulolaitteesi käyttämä pariston koko, on joko numerokoodi tai värikoodi.
Kuulokojeiden neljä vakiokokoa ovat 10, 13, 312 ja 675. Jokaisella koolla on oma värikoodinsa:
Pariston koko on yleensä sijoitettu pakkauksen etu- tai takaosassa olevaan kulmaan. Tuotemerkistä riippuen kokonumeron yhteyteen (10,13, 312 tai 675) on voitu lisätä myös kirjain, esimerkiksi R675MF, 10DS, P13, A312), mutta tällä ei ole merkitystä pariston kokoa tarkasteltaessa. Kuulotarvikkeen paristoissa ei käytetä kirjainkoodeja kokonumeron ja värikoodin yhteydessä.
Pakkauksessa mainittu jännite 1.45V tarkoittaa käytössä olevan pariston jännitettä. Kun tarra on vielä paikoillaan, jännite on 1.1.–1.3V. Paristo voi tarvita useita tunteja saavuttaakseen täyden tehon.
Kuulotarvike kuulokojeparistot
Kuulotarvikkeen ilma-sinkkiparistot ovat Energizerin Iso-Britanniassa valmistamia. Ilma-sinkkiparistot edustavat tämänhetkistä huipputasoa täyttäen uuden kuulokojeiden toistoa määrittävän IEC-standardin laatuvaatimukset. Paristomme ovat korkealaatuisia ja täyttävät kaikki EU:n asettamat turvallisuus- ja laatustandardit.
Rayovac kuulolaiteparistot
Rayovac on luotettava ja maailmanlaajuisesti tunnettu kuulokojeparistomerkki, joka on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kuulolaitteiden valmistajien kanssa huomioiden nykyaikaisten kuulokojeiden vaatimukset, kuten äänen langattoman suoratoiston esim. puhelimesta tai TV:stä suoraan kuulokojeisiin. Tähän tarvitaan luonnollisesti myös enemmän tehoa paristoilta.
Oticon kuulokojeparistot
Oticon kuulolaitteiden paristot ovat laadukkaita, saksalaisen VARTAn valmistamia sinkki-ilmaparistoja.
Ne ovat suunnitelu erityisesti Oticonin kuulokojeisiin antamaan virtaa mahdollisimman tasaisesti monimuotoisissa kuunteluympäristöissä. Oticon kuulolaiteparistot ovat yhteensopivia myös muiden merkkisten kuulokojeiden kanssa.
Paristojen säilytys ja kestoajat (UKK)
Kuulokojeparistot ovat sinkki-ilmaparistoja, joiden tekniikka perustuu ilmasta saatavaan happeen. Kun tarra on poistettu, voit nähdä paristossa pieniä reikiä, joiden läpi ilma kulkeutuu sisään ja antaa paristolle virtaa. Tarra suojaa paristoa aktivoitumasta ennen käyttöönottoa.
Näin varmistat, että kuulokojeissasi riittää virtaa mahdollisimman pitkään, kun otat käyttöösi uuden pariston:
- Poista suojatarra
- Odota 1-2 minuuttia, että paristo ennättää täyttyä ilmalla.
- Aseta paristo kuulokojeeseen + (plus)puoli ylöspäin ja sulje luukku. Multotool-työkalun magneettipää helpottaa pariston asettamista paikalleen.
Jos asetat pariston saman tien kojeeseesi tarran poistamisen jälkeen, se ei ehdi täyttyä tarpeeksi ilmalla. Tällöin paristo voi vaikuttaa tyhjältä, sillä sen jännite ei riitä antamaan kojeelle virtaa. Mikäli näin käy, anna pariston imeä ilmaa noin minuutin, jonka jälkeen aseta se takaisin paikoilleen.
Katso ohjeet pariston vaihtamiseen täältä.
Kuulotarvikkeesta ostetuissa paristoissa keskimääräinen varastointiaika avaamattomassa pakkauksessa on neljä vuotta valmistuspäivästä. Pakkauksia voi siis huoletta ostaa isompiakin määriä. Parasta ennen- päiväys löytyy pakkauksen takaa. Paristokiekkopakkaus avataan takapuolelta, jossa on uudelleen suljettava luukku.
Suosituksia kuulokojeparistojen säilytykseen
- Säilytä kuulokojeparistot huoneenlämmössä
- Vältä säilyttämistä kuumassa, sillä se vähentää paristojen käyttöikää
- Älä laita paristoja jääkaappiin. Myös kylmä sää talvella voi heikentää paristojen laatua ja lyhentää niiden käyttöikää. Kojeita kannattaa tästä huolimatta käyttää myös pakkasilla, mutta muista tarkastaa kojeet päivittäin. Jätä ne kuivumaan yöksi paristoluukku avoimena, jotta kosteus pääsee haihtumaan koneistosta.
- Säilytä paristot myyntipakkauksissaan tai kuulokojeparistoille tarkoitetussa säilytyskotelossa. Älä laita paristoja irrallaan taskuusi, sillä metalliesineet voivat aiheuttaa paristolle oikosulun tai vuodon.
- Pidä paristot pois lasten ja lemmikkien ulottuvilta. Mikäli paristoja niellään vahingossa, ota yhteys lääkäriin.
- Pakkaa kuulokojeiden ilma-sinkki paristot käsimatkatavaroihin matkustaessasi lentokoneessa.
Mikäli paristo on kestänyt huomattavasti alle 3 päivää tai se ei toimi ollenkaan, on suositeltavaa tarkistaa, ettei kuulokojeen tippi tai korvakappale ole tukossa. Mikäli kuulokoje on puhdistettu ja paristo ei tästä huolimatta toimi, koita toista paristoa jo on, jos mahdollista, toisesta paristopakkauksesta. Mikäli puhdistuksesta ja toisen pariston koittamisesta huolimatta kuulokoje ei toimi, on mahdollista, että ongelma on itse kuulokojeessa. Mikäli taas epäilet, että yksittäisen kiekkopakkauksen paristo tai paristot ovat vialliset, ota yhteyttä meihin ja palauta tuote Kuulotarvike- laskun tai lähetyslistan kääntöpuolella olevan palautuslomakkeen ohjeiden mukaisesti.
Kuulokojeparistojen kesto on yleensä 3-10 päivää, kuuloalenemasta, kojemallista ja käytöstä riippuen. Eri paristovalmistajien tuotteissa voi olla pieniä eroja, kuinka tasaisesti paristo antaa virtaa kuulokojeelle. Kuulotarvikkeen valikoimista löydät Energizerin valmistamia Kuulotarvike-paristoja ja Rayovac-paristoja, sekä VARTAn Oticon-paristoja.
Syy pariston keston lyhenemiselle ei useimmissa tapauksissa ole tuotteissa. Mikäli huomaat, että pariston kesto poikkeaa merkittävästi totutusta, voi syy olla esimerkiksi seuraavissa tekijöissä:
- Kuulokoje on uusi (merkki tai tyyppi on muuttunut). Mitä uudenaikaisempi kuulokoje on, sitä enemmän se vaatii virtaa. Uusien digitaalisten kojeiden ominaisuudet, kuten langaton yhteys, bluetooth liitäntä ja melunvaimennus vaativat paljon virtaa toimiakseen.
- Kuulokojetta on säädetty. Mitä enemmän kuulokoje vahvistaa ääntä, sitä enemmän se kuluttaa paristoja.
Kuulokojeiden päivittäinen käyttöaika pidentynyt, suoratoisto TV:stä tai puhelimesta kuulokojeisiin on lisääntynyt. - Käyttöympäristö on ollut tavallista meluisampi.
- Käyttöolosuhteissa on tapahtunut muutoksia. Esim. kosteus ja lämpötilojen vaihtelut vaikuttavat paristojen kestoon.
- Kuulokojeen puhdistuksesta on jo aikaa. Mikäli vahasuoja, tippi tai korvakappaleen äänikanava on tukossa, saatetaan tarvita enemmän vahvistusta ja näin ollen kuluttaa enemmän paristoja.
Mikäli mikään edellä mainituista tekijöistä ole merkittävästi muuttunut ja epäilet, että yksittäisen kiekkopakkauksen paristo tai paristot ovat vialliset, ota yhteyttä meihin ja palauta tuote Kuulotarvike- laskun tai lähetyslistan kääntöpuolella olevan palautuslomakkeen ohjeiden mukaisesti.
Paras tapa on käyttää aina vanhat paristot kokonaan loppuun ennen uusien vaihtamista. Kuulokojeet ilmoittavat pariston loppumisesta merkkiäänellä. (Tarkasta tarvittaessa oman kuulokojemallisi vähäisen paristovirran merkkiääni käyttöohjeesta). Jos kuulokoje kytkeytyy pois päältä, haluat ehkä tarkistaa, onko paristo loppunut. Se voidaan tehdä mm seuraavasti:
Paristotesterillä
Aseta paristo paristontestaajan pinnalle. Varmista, että plus-napa (+) on ylöspäin. Liu’uta paristoa nuolen suuntaan ja katso tulos näytöstä.
Ilman paristotesteriä
Laita paristo kuulokojeeseen ja sulje paristokotelo. Mikäli kuulokojeesta kuuluu aloitusmelodia tai koje vinkuu, kun suljet sen sen nyrkkiisi ja pidät sitä korvaasi vasten, paristo toimii. Kuulokojeen käyttäytyminen ilman paristotesteriä paristoa testatessa riippuu kuulolaitteen merkistä, mallista, sekä audionomin kuulokojeeseen tallentamista asetuksista. Toinen vaihtoehto on pudottaa kuulokojeparisto pöydälle noin 10-15 cm korkeudesta negatiivinen miinuspuoli alaspäin. Jos paristo jysähtää pöydän pintaan ponnahtamatta juurikaan takaisin ilmaan, se on täysi. Mitä voimakkaammin paristo ponnahtaa takaisin, sitä tyhjempi se on.
Oticon Companion -sovelluksella
Mikäli käytössäsi on Oticonin kuulokoje ja älypuhelimesi Oticon Companion- sovelluksen kautta (Sovellus on maksuton), voit tarkistaa paristojen tilan sovelluksesta. Oticon Companion- sovellus on saatavana iPhonelle ja Androidille maksutta sovelluskaupastasi. Sen avulla voit hienovaraisesti hallita Oticon-kuulokojeitasi mm. tarkastaa, onko paristossa vielä virtaa. Lue lisää Oticon Companion -sovelluksesta täältä.
HUOM! Uusissa käyttämättömissä paristoissa on aina suojatarra, jonka irrottaminen aktivoi pariston käyttöön. Tarran takaisin asettaminen ei estä virran kulumista, koska se on ehtinyt täyttyä jo ilmalla. Siksi ei kannata testata uusien, käyttämättömien paristojen virtaa etukäteen varmuuden vuoksi.
Ilma-sinkkiparistot tulee kierrättää EU-direktiivien mukaisesti. Maksuttomia paristojen kierrätyspisteitä löytyy useiden kauppojen, koulujen, toimistojen ja muiden julkisten tilojen yhteydestä. Paristojen navat tulee teipata ennen kuin ne jätetään keräysastiaan. Näin varmistetaan, ettei paristojen navat joudu vastakkain ja aiheuta oikosulkua. Vuotavat paristoja tulee laittaa muovipussiin. Kierrätettyjen paristojen raaka-aineista yli 50% voidaan uudelleen käyttää teollisuudessa.
Kuulotarvikkeen valikoimissa olevat ilma-sinkkiparistot eivät sisällä elohopeaa, joten ne ovat ympäristöystävällisempiä kuin tavalliset paristot.
Vahasuojat (UKK)
Korvakäytävä tuottaa korvavahaa, joka saattaa tukkia kuulolaitteen korvaosan. Kuulolaitteiden vahasuojat pitävät kuulokkeen puhtaana. Vahasuoja pitää vahan ja lian pois kuulokkeesta. Vahasuoja täytyy vaihtaa, kun se tukkeutuu tai jos kuulolaitteen ääni kuulostaa heikolta ja poikkeaa aikaisemmasta. Korvavaha on yksi yleisimmistä kuulolaitteen ongelmien aiheuttajista, joista aiheutuu tarpeettomia huoltokäyntejä. Sen vuoksi vahasuoja tulee tarkistaa ja vaihtaa säännöllisesti. Tarkista aina kuulolaitteen käyttöohjeesta sopiva vahasuojamalli.
Vahasuojien vaihtoväli on yksilöllinen. Suosittelemme vaihtamaan vahasuojan vähintään neljän viikon välein tai viimeistään siinä vaiheessa, kun siihen on kertynyt vahaa. Vahasuoja tulee vaihtaa myös, mikäli koet kuulokojeen äänen heikenneen tai vääristyneen.
Prowax, Prowax minifit, Nowax, Damper:
- Poista työkalu kuoresta. Työkalussa on kaksi haaraa, joista toinen on tyhjä ja toisessa on uusi vahasuoja.
- Paina tyhjä haara korvaosassa olevaan vahasuojaan ja vedä se pois.
- Paina toisessa haarassa oleva uusi vahas, suoja kuulokkeeseen, poista työkalu ja heitä se pois. Vanhat, käytetyt työkalut kannattaa heittää pois, ettei käytetyt ja käyttämättömät vahasuojat mene sekaisin.
Waxstop, GN-vahasuoja, Cerustop:
- Poista työkalu kuoresta. Työkalussa on kaksi päätä, joista toinen on tyhjä ja toisessa on uusi vahasuoja.
- Paina tyhjä pää korvaosassa olevaan vahasuojaan ja vedä se pois.
- Paina työkalun toisessa päässä oleva uusi vahasuoja kuulokkeeseen, poista työkalu ja heitä se pois. Vanhat, käytetyt työkalut kannattaa heittää pois, ettei käytetyt ja käyttämättömät vahasuojat mene sekaisin.
HF3 ja HF4 -vahasuojat:
- Kierrä vaihtotyökalun kierteinen pää kuulokojeessa olevaan vahasuojaan ja vedä vanha vahasuoja varovasti suoraan ulospäin kuulokojeen ääniaukosta.
- Poista vanha vahasuoja työkalusta vahasuojakiekon keskiaukon avulla.
- Käännä vahasuojakiekkoa niin, että kiekon aukossa on uusi vahasuoja ja aseta vaihtotyökalun sileämpi pää aukkoon niin, että vahasuoja jää työkaluun kiinni.
- Paina vahasuoja kevyesti paikalleen kuulokojeeseen ja vedä työkalu pois. Säilytä vaihtotyökalua vahasuojakiekossa.
Cerushield:
- Käännä kiekkoa niin, että roskakorin kohdassa on tyhjä aukko ja uusi valkoinen vahasuoja näkyy vahasuojakiekon kohdassa 2.
- Paina kuuloke kohtisuoraan roskakorin aukkoon niin, että kuulokkeessa tuntuu napsahdus. Vedä kuuloke varovasti kohtisuoraan ulospäin vahasuojakiekosta.
- Paina kuuloke kohtisuoraan vahasuojakiekon aukkoon 2 niin, että kuulokkeessa tuntuu napsahdus.
- Vedä kuuloke varovasti kohtisuoraan ulospäin vahasuojakiekosta.
SmartGuard:
- Aseta vaihtotyökalun tyhjä pää kuulokojeessa olevaan vahasuojaan.
- Vedä vanha vahasuoja varovasti suoraan ulospäin kuulokojeen ääniaukosta.
- Käännä vaihtotyökalu ja aseta uusi vahasuoja kuulokojeen ääniaukkoon.
- Paina vahasuoja kevyesti paikalleen ja vedä työkalu pois.
Tipit, eli sovitteet (UKK)
Tipin tai toiselta nimeltä sovitteen koko ja malli riippuu kuulokojeen merkistä ja mallista, korvakäytävän koosta, kuulokojeen sovituksessa määritellyistä tekijöistä, sekä kuulon aleneman tasosta. Oikean tippikoon on määritellyt kuulontutkija kojesovituksen yhteydessä.
Kuulontutkija on saattanut merkitä oikean tippikoon kuulokojeen käyttöohjeisiin tai muuhun kuulokojeen sovituksessa saatuun paperiin tai Kuulotarvikkeen infokorttiin. Mikäli merkintää ei löydy, ota yhteyttä paikkaan, josta olet kuulokojeen saanut.
Tippien, eli sovitteiden vaihtoväli on yksilöllinen. Suosittelemme vaihtamaan tipin vähintään neljän viikon välein tai viimeistään siinä vaiheessa, kun tippi on likainen. Tippi tulee vaihtaa myös, mikäli koet kuulokojeen äänen heikenneen tai vääristyneen.
- Pidä kuulokkeesta kiinni, tartu tipin reunaan irrota tippi vetämällä sitä varovaisesti
- Työnnä kuuloke tarkasti keskelle tippiä pohjaan saakka, jotta se kiinnittyy tiukasti
- Paina vielä lujasti varmistaaksesi, että tippi kiinnittyy kunnolla
Katso ohjeet tipin vaihtamiseen täältä.
Letkut ja putket (UKK)
On tärkeää huolehtia hyvin kuulokojeista, korvakappaleista ja väliletkusta parhaan mahdollisen kuulemisen varmistamiseksi. Jos väliletku on kovettunut ja kellastunut valon, säteilyn ja lämpötilavaihteluiden vaikutuksesta tai korvavahan takia, äänen kulkeutuminen heikkenee ja kuuleminen huonontuu. Mikäli letku on päässyt kovettumaan, saattaa kuulokojeen tai korvakappaleen koukku rikkoontua letkua irrotettaessa. Siksi on tärkeää puhdistaa myös väliletku päivittäin ja vaihtaa tarvittaessa uuteen n 4-6 viikon välein.
Katso ohjeet väliletkun vaihtamiseen täältä.
Kyllä voi. Ohutputki tulee pitää puhtaana poistamalla siitä ylimääräinen kosteus ja korvavaha. Käytä siihen puhdistussiimoja. Vedellä huuhtelemista ei suositella, sillä putkeen voi jäädä vettä, joka estää äänen välittymisen.
Jos ohutputkea ei puhdisteta, voi se tukkiutua vahasta, jolloin äänet eivät välity korvaan. Huolellinen ja säännöllinen kuulolaitteen hoito takaa sille hyvän toimintakyvyn ja pitkän käyttöiän.
Ohje:
- Vaihe: Vedä ohutputki irti kuulolaitteesta.
- Vaihe: Vie puhdistussiima putken läpi koko matkalta.
- Vaihe: Työnnä ohutputki takaisin kuulolaitteeseen.
- Vaihe: Kiinnitä ohutputki kuulolaitteeseen kiertämällä se tiukasti kiinni.
Kuulokojeen letku on sopivan pituinen, kun se pysyy tukevasti korvan aikana, eikä paina tai kipeytä korvalehteä. Liian lyhyt väliletku painaa ja saattaa kipeyttää korvalehden. Jos taas väliletku on liian pitkä, kuulokoje pääsee heilumaan tai jopa tippumaan korvan takaa.
Mikäli entinen väliletku on ollut sopivan pituinen, leikkaa uusi väliletkun saman pituiseksi. Mikäli vanha letku on kellastunut ja kovettunut, kannattaa uusi letku leikata noin millin pidemmäksi kuin vanha.
Puhdistustuotteet (UKK)
Perinteisellä koukulla varustetuissa korvantauskojeissa (BTE) käytetään korvakappaletta, joka täytyy puhdistaa säännöllisesti. Puhdistustarve on yksilöllinen korvan erittämästä korvavahasta riippuen. Suosittelemme korvakappaleen pesua sekä väliletkun vaihtoa vähintään 1 kk välein. Kuulokojeiden käyttöohjeista löydät lisätietoa kuulokojeittesi puhdistuksesta. Mikäli teillä on kysyttävää kuulokojeiden malli- ja merkkikohtaisesta huoltamisesta ja puhdistamisesta, ottakaa yhteyttä kuulokojeidenne maahantuojaan tai kuulonhuollon ammattilaiseen.
Kuuloke korvassa kojeelle suositeltuja puhdistustarvikkeita tippien ja vahasuojien lisäksi on mm. puhdistusliina, Multitool-työkalu, kuivaustabletti, kuivauslaite. Katso vinkit opastusvideo kuuloke korvassa kojeen kotihuoltoon täältä.
Korvantauskojeelle suositeltuja pudistustarvikkeita ovat väliletkun lisäksi ilmapumppu, Multitool-työkalu, puhdistusrassi, kuivaustabletti, puhdistustabletti, kuivauslaite, puhdistusliina, puhdistusnauha, puhdistussiima, puhdistussarja. Katso vinkit ja opastusvideo korvantauskojeen kotihuoltoon täältä.
Korvakäytäväkojeille sopivia puhdistustarvikkeita vahasuojan lisäksi on puhdistusliina, Multitool-työkalu, puhdistusrassi, kuivaustabletti, kuivauslaite, puhdistusnauha, puhdistussiima ja puhdistussarja. Katso vinkit ja opastusvideo korvakäytäväkojeen puhdistukseen ja kotihuoltoon täältä.
Kaikille kuulokojeenkäyttäjille sopivia tuotteita on Vaxol-korvaöljy, Cedis hoitogeeli, sekä Kuulokojeiden ja paristojen säilytykseen Paristojen säilytysrasia ja kuulokojeiden säilytyskotelo. Lisäksi paristojen testaukseen paristotesteri.
Kuulokojeita on pääsääntöisesti kolmen tyyppisiä:
Kuuloke korvassa (RIC,RIE,RITE) on korvan takana pidettävä kuulokojemalli, jossa on pieni kuuloke korvan sisään menevän johdon päässä. Ne ovat yleisiä kuulokojemalleja ja tunnetaan myös nimellä tippikojeet. Tämän kojemallin korvaosana käytetään yleisimmin silikonista valmistettuja kertakäyttöisiä tippejä tai sovitteita. Tipin alla kuulokkeen päässä käytetään säännöllisesti vaihdettavaa vahasuojaa, joka estää korvavahan eli vaikun ja lian pääsyä laitteeseen. Audionomi valitsee kojesovituksessa korvakäytävään ja kuulotarpeisiin parhaiten sopivan tippi-mallin ja koon sekä oikean vahasuojan. Jokaisella kojevalmistajalla on omat tippi- ja vahasuojamallistonsa. Säilytä audionomilta saatu Kuulotarvike-kortti, johon on merkitty mm. tipin malli ja koko, vahasuoja-malli sekä kuulokojeen valmistaja ja malli (esim Oticon: Opn1, Bernafon: Viron 9, Phonak: Naida M-SP ,GN Resound: LiNX Quattro jne.), jotta kuulotarvikkeiden hankkiminen on jatkossa helppoa ja kätevää.
Perinteisiä korvan takana pidettäviä kuulokojeita eli korvantauskuulokojeita kutsutaan myös BTE-kuulokojeiksi. Vahvistin on kuulokojeen muovisen kuoren sisällä, josta ääni kulkeutuu korvaan muovisen väliletkun läpi. Korvantauskojeessa yleisimmin käytetty korvaosa on korvakappale, joka valmistetaan käsityönä audionomin ottaman mallin mukaan joko akryylista tai silikonista, ja vaatii säännöllistä ja oikeaoppista puhdistusta. Kojeen ja korvakappaleen yhdistävä väliletku on puolestaan kertakäyttöinen kuulotarvike, joka on vaihdettava vähintään kerran kuussa tai useammin, jos se kellastuu tai kovettuu nopeammin.
Korvakäytäväkuulokojeet (IIC, CIC, ITC, ITE) ovat yksilöllisesti mittatilaustyönä korvakäytävän mallin mukaan valmistettavia kuulokojeita. Ne ovat hyvin pienikokoisia tai jopa lähes huomaamattomia korvassa. Yksilöllisissä korvakäytäväkojeissa kuulokojeen vahvistimen ja muut osat erottaa korvakäytävästä yleensä vain vahasuoja.
Korvakäytäväkojeet istuvat napakasti korvakäytävässä ja saattavat vaatia hieman enemmän kotihuoltoa, koska kosteus ja korvavaha pääsevät helpommin kuulokojeeseen. Yksilöllisten korvakäytäväkojeiden pinta on lakattu, joten voit puhdistaa sen myös millä tahansa kostealla liinalla tai paperilla, joka sisältää desinfioivaa tai alkoholipitoista puhdistusainetta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vahvasti antiseptiset puhdistusaineet voivat ärsyttää korvakäytävän herkkää ihoa.
Korvatulpat (UKK)
Pluggerz korvatulppien käyttöikä on yli 100 käyttökertaa.
Kaikki Pluggerz korvatulpat ovat testattu, sertifioitu ja omaavat CE-merkinnän. Kaikki kuulosuojaimet ovat työsuojelulainsäädännön alaisia henkilökohtaisia suojaimia.
Tulpat on valmistettu allergiavapaasta silikonimateriaalista eivätkä sisällä kumia.
Ikäsuositus on 4 vuodesta eteenpäin.
Pluggerz Uni-Fit -korvatulpat on helppo puhdistaa haalealla vedellä ja laimealla saippualla. Kuivaa tai anna kuivua hyvin ennen käyttöä. Alkoholi, hapot ja liuottimet voivat vahingoittaa korvatulppia.
On tärkeää tarkistaa korvatulppien puhtaus ja kunto ennen jokaista käyttöä. Mikäli korvatulpan lamellit tai runko on repeytynyt, on parempi olla käyttämättä niitä enää.
Suodatin on korvatulpan sisällä oleva pieni elementti, jolla muokataan ja lasketaan tulpan vaimennusta verrattuna umpitulppaan. Suodattimen ansiosta korvatulppa ei ole umpinainen, vaan ääni pääsee korvaan suodattimen vaimennusarvon verran vaimennettuna.
Pluggerz korvatulpat ovat pehmeästä silikonimateriaalista valmistettuja kuusimallisia korvatulppia. Apteekin tulpat ovat usein vaahtomuovia.
Pluggerz tulpat sisältävät vaimennusta muokkaavat suodattimet ja käyttömukavuus on omaa luokkaansa. Tuotepakkauksessa on kaksi eri kokoa tulppia aina mukana. Lisäksi tuotteen mukana tulee kätevä säilytyskotelo.
Pluggerz korvatulpat valmistetaan Hollannissa.
Pluggerz korvatulppien takuuaika rikkoutumiselle, vaurioille, muodonmuutoksille ja valmistusvirheille on kuusi (6) kuukautta. Takuu ei ole voimassa, jos rikkoutuminen, vaurioituminen tai muodonmuutos johtuu ostajan tahattomasta tai virheellisestä käytöstä.
Yleensä alle 80 dB(A) melutasot alle 8 tunnin päivittäisen altistumisella ei ole haitallista kuulolle. Alle 80 dB(A) melutason tunnistaa ilman mittalaitteita siitä, että ei tarvitse korottaa taustamelun takia ääntänsä keskustellessaan toisen henkilön kanssa puolen metrin etäisyydeltä normaaliäänellä. Mikäli ääntä täytyy korottaa tai toisen puheesta on vaikeaa saada selvää, on taustamelun taso todennäköisesti liian suuri. Turvallinen altistusaika melulle puolittuu jokaisen 3 dB(A) lisäyksen myötä. 83 dB(A) tasoiselle melulle on turvallista olla altistuneena neljä tuntia, 86dB(A) kaksi tuntia, 89dB(A) 1 tunti jne. Mikäli altistumisajat täyttyvät, on käytettävä kuulonsuojausta kuulovaurioiden riskin poistamiseksi.
Korvatulppien valinta (UKK)
Ei suositella käyttöä vedessä, koska korvatulpan sisällä oleva suodatin päästää veden läpi eli ei ole vedenpitävä. Vesisuojaukseen sopivat korvatulpat löydät täältä
Voi käyttää, tosin vaimennus on vähemmän kuin nukkumiseen tarkoitetuissa korvatulpissa ja Water korvatulpan suodatin voi tuntua korvassa joissakin nukkumisasennoissa, joten käyttömukavuus ei ole unitulpan veroinen nukkuessa.
Pluggerz Music Premium korvatulpan suurin ero Pluggerz Music -korvatulppaan verrattuna on sen suodatin. Music Premium-korvatulpan suodattimen vaimennus on laadukkaampi, mikä parantaa entisestään musiikin kuuntelukokemusta. Music Premium korvatulppaa käytettäessä myös puhe kuullaan. Sen suodattimen voi myös irrottaa puhdistamista varten. Music Premium korvatulpan keskimääräinen vaimennusarvo on 16 dB ja Music korvatulpalla 22 dB.
Korvatulpat ovat erittäin tärkeitä konserteissa kävijöille. Mitä pidempää kova musiikki jatkuu ja mitä voimakkaampaa se on, sitä nopeammin kuulo altistuu melulle. Esimerkiksi 90dB äänenvoimakkuudessa ei saisi viettää kuin n. tunnin, jonka jälkeen kuulo voi jo vaurioitua. Konsertit ja keikat ylittävät poikkeuksetta tuon äänenvoimakkuuden. Siksi kuulo tulisi aina suojata.
Kuulolaitekorut (UKK)
Deafmetal-tuoteperheen ratkaisevin keksintö on kuulolaitteen ympärille kiinnitettävä holsteri, eli pidike. Se joustaa ja sen venyvyys on jopa 600 %, joten se sopii lähes kaikkiin markkinoilla oleviin kuulolaitemalleihin.
Holsterin avulla kuulokojeen yksilöllistäminen sujuu vaivattomasti.
Holsteri on helppo vaihtaa ja sen valmistusmateriaali on allergisoimaton. Holsteri on valmistettu silikonista, mikä mahdollistaa sen kiinnittämisen kuulokojeeseen ilman, että se aiheuttaa häiritsevää ääntä tai vaikuttaa kuulokojeen äänenlaatuun.
Holsteri kannattaa pestä saippualla ja vedellä vähintään kerran kuussa tai tarvittaessa useammin, jos hikoilet paljon tai huomaat, että silikoni muuttuu liukkaaksi eli rasvoittuu helposti. Näin varmistat, että hosteri pysyy napakasti ja turvallisesti kuulokojeessa arjen kaikissa tilanteissa.
Holsteri eli pidike kiinnitetään korvan takana pidettävään kuulokojeeseen siten, että holsterin pitkä uloke on kuulokojeen sisäpuolella. Holsterin kiinnityspaikka riippuu kuulokojeen painikkeiden ja mikrofoniaukkojen sijainneista, jotka vaihtelevat kojemalleittain. Koru tai holsteri ei saisi peittää tai osua mikrofoniaukkoihin, jotta kuulokoje toimisi moitteettomasti. Otathan huomioon, että kuulolaitteissa on tyypillisesti useita mikrofoniaukkoja. Kiinnitä koru vain sellaiseen kohtaan, missä kuulolaitteen pinta on kiinteä eli kohtaan, missä ei ole aukkoja, painikkeita tai koloja.
Holsteri tulee sijoittaa kuulokojeen alareunasta riittävän etäälle, jotta se pysyy tukevasti paikallaan. Mikäli kuulokojeesi painikkeiden sijainnin vuoksi sijoitat holsterin kuulokojeen keskiosaan, valitse koruksi sellainen, jossa ketju on riittävän pitkä, jotta se ylettyy reilusti korvan taakse holsteriin kiinnitettäväksi.